Naar blog overzicht

Kerstpakket samenstellen – tips en ideeën

De feestdagen staan al bijna voor de deur. Tijd om de kerstpakketten voor uw klanten, relaties en personeel samen te stellen. Wilt u weinig tijd besteden aan kerstpakketten samenstellen, dan bent u snel klaar met een van de standaard kerstpakketten van Sligro. Maar wilt u uw klanten en medewerkers laten zien dat u hun relatie en inzet werkelijk waardeert, stel dan zelf een kerstpakket samen met producten die deze waardering echt overbrengt.

Het gemiddelde kerstpakket bevat vaak levensmiddelen, zoals koekjes, zoutjes of gedroogde producten die lang houdbaar zijn. Waarschijnlijk bedoeld om barre winterdagen door te komen, maar meestal gedoemd om in een hoekje van de voorraadkast te worden vergeten. En uiteindelijk, nadat die enorm lange houdbaarheidsdatum dan tóch is verstreken, aan de prullenbak te worden gedoneerd. In tijden waarin duurzaamheid enorm belangrijk is, is dat niet bepaald een duurzaam kerstpakket. Maar wat geef je dan wel? In dit artikel leest u onze tips.

Streekproducten

Steun lokale ondernemers en kies voor kaas, koek of het lokale bier uit uw stad, dorp of regio. Met streekproducten laat u zien dat u hart heeft voor de lokale ondernemers. Bovendien onderscheidt u zich met streekkoekjes van de bakker om de hoek ten opzichte van de kerstkoekjes in de standaard kerstpakketten.

Chocolade

Chocolade is een allemansvriend. Wie houdt er niet van? En anders ken je wel iemand die je er blij mee kunt maken. Ook hierbij geldt; koop bij voorkeur lokaal, voor een persoonlijke touch en steun aan de lokale ondernemers.

Bier en wijn

Ook met bier en wijn zit u meestal goed. Bier uit de regio of wijn die u zelf hebt uitgekozen, samen met de lokale slijterij of wijnhuis.

Rituals

Douche- en verzorgingsproducten van Rituals zijn erg populair als eindejaarsgeschenk. Niet gek, want dit merk is heel sterk in het overbrengen van het gevoel van luxe. Een gevoel dat met de feestdagen graag wordt gegeven. Natuurlijk zijn er ook mannen die van Rituals producten houden, maar gezien het feit dat het assortiment voor 90% uit verzorgingsproducten voor vrouwen bestaat, zult u vooral uw vrouwelijke klanten en medewerkers hier blij mee maken.

Giftcard

Een cadeau kiezen dat bij iedereen in de smaak valt? Dat valt niet mee. Met een giftcard laat u uw medewerkers zelf hun cadeau kiezen, maar het geven ervan voelt minder betekenisvol dan het geven van een cadeau. U kunt ervoor kiezen om een klein pakket met bijvoorbeeld streekproducten te geven, waar u een giftcard bij inpakt. Op deze manier geeft u echt een cadeau én kiest de medewerker het cadeau waar hij echt blij mee is.

Hoe verpakt u uw kerstpakketten?

Nu u al die mooie producten hebt samengesteld, heeft u geschenkdozen nodig om het gehele kerstpakket aan uw klanten of personeel te overhandigen. Dit zijn de beste verpakkingen voor kerstpakketten:

  • Kerstpakketdozen - Bedrukt in Kerstprint. Verschillende formaten, stijlen en kleuren.
  • Geschenkdozen - Effen gekleurde dozen in verschillende formaten.
  • Brievenbusdozen - Past door de brievenbus. Zowel voorbedrukt als blanco wit of bruin.

Opvulmateriaal

Om te zorgen dat de cadeauartikelen niet beschadigen tijdens het vervoer, kunt u gebruik maken van opvulmateriaal. Deze opvulmaterialen zijn zowel feestelijk als duurzaam:

Advies nodig?

Wilt u meer informatie over de verpakkingsmogelijkheden voor uw kerstpakketten? Stel uw vraag via het contactformulier op onze contactpagina. Het team van Verpakking.nl adviseert u graag.

Naar contactformulier


Reageren

Laat uw reactie achter, wordt gepost na goedkeuring

fout
fout
fout