Naar blog overzicht

Duurzame Verpakkingen - Suikerriet

De vraag naar duurzame verpakkingen wordt steeds groter. Maar welke verpakkingen zijn duurzaam? In deze blog willen we u informeren over verschillende duurzame materialen waar verpakkingen van gemaakt kunnen worden. Vandaag meer over: Suikerriet. 

Suikerriet
Suikerriet wordt voornamelijk verbouwd voor het winnen van ruwe suiker. Wanneer de ruwe suiker is gewonnen uit suikerriet blijven plantenvezels over als restproduct. Dit resproduct wordt ook wel Bagasse genoemd. Deze term komt u inmiddels steeds vaker tegen in de verpakkingsindustrie. In het verleden werd Bagasse verbrand. Maar nu dient deze agrarische reststroom als natuurlijke grondstof voor de productie van suikerriet producten. Zoals wegwerpservies. Suikerriet is lokaal beschikbaar in grote hoeveelheden en is een zeer efficiënt gewas. 
Wegwerpservies van suikerriet heeft als voordeel dat dit licht in gewicht is en erg stevig. Het is geschikt voor warme en koude toepassingen. De minimale temperatuur is -25°C en de maximum temperatuur is 220°C. Het kan gebruikt worden in de magnetron en in de vriezer. Wanneer een suikerrietproduct is voorzien van een bio-laminaat is het ook geschikt voor de oven. Daarnaast is suikerriet voorzien van een bio-laminaat te sealen met een composteerbare folie en tevens composteerbaar. 
Suikkerriet is verkrijgbaar in een witte variant en een natural variant, welke het product een extra natuurlijke uitstraling geeft. 

Brabo Verpakking heeft een mooi assortiment Duurzame Verpakkingen in haar assortiment. Neem een kijkje op de website voor meer informatie. 


Reageren

Laat uw reactie achter, wordt gepost na goedkeuring

fout
fout
fout